Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Како победити досаду – конкретни предлози

11.2.2017.

Свима нама понекад је досадно. Тада се питамо шта бисмо могли да радимо само да нам не буде досадно. Већина се одлучи за тзв.варијанту "блејање на фејсу/инстаграму". Kомпјутере, телефоне, лаптопове, таблете,...моземо користити и за друге,боље активности. Можемо гледати неки добар филм или серију, што је свакако паметније.

Пошто сам распуст провела код куће због грипа, искористила сам то време за гледање филмова. Препоручићу вам неке који су ми се највише допали, па ћете имати шта да радите када досада наступи.

- „Me before you“ је филм у којем су главни ликови девојка из малог града у Британији, којој је очајнички потребан посао и момак који је несрећним случајем парализован и богат! Његови родитељи ангажују баш ту девојку да брине о њиховом сину, тј.прави му друштво. Она почиње да се везује за њега и проводе много времена заједно.

Да бисте сазнали ста ће се догодити када он одлуци да се убије, погледајте филм!

- „50 first dates“ је филм у којем се дечко који ради на Хавајима као ветеринар заљубљује у девојку која на свака 24 сата заборавља све и памти само догађаје који су се десили до тренутка несреће, не знајући то. Kада је младић сазнао за њен проблем, већ је било касно јер се заљубио до ушију, па је смишљао начине како да је свакога дана изнова шармира и осваја.

Да бисте сазнали ста ће се десити када она одлуци да избрише све што би је могло подсетити на њега, погледајте филм!

Аутор прилога Милица Јанковић 7/1 школске 2016/17. године

Kада ти је досадно

22.10.2016.

Долази и онај хладни зимско-јесењи период у ком углавном немамо идеју шта да радимо. Стално седење у затвореном простору након кратког времена досади. Открићу вам пар трикова помоћу којих можете да победите монотонију (читај досаду) ових тмурних дана.

Покушаћу да вам помогнем са неколико савета...

 1. Позови пријатеља!

  Убијте досаду ћаскајућио са својим пријатељима уз шољицу неког топлог напитка и веселу музику. Време у добром и забаваном друштву (а то су сигурно ваши пријатељи) брзо пролази.

 2. Пронађи добар филм!

  Сматрам да је добар филм увек добродошао. Потражите на интернет или питајте своје познанике за неки филм уколико немате идеју шта бисте гледали. Нешто занимљиво у седмој уметности ипак постоји...

 3. Иди на (затворени) базен!

  Обожавам воду и не бих излазила из ње! У хладним и кишовитим данима убијам време пливајући, пливајући, пливајући... тако да чак и заборавим на суморан дан.

 4. Преуреди собу!

  Неопходно је да једанпут годишње наше собе освежимо бар неким ситним променама. Уколико баш баш имате вишак времена, направите неке украсе за собу или бар промените распоред намештаја. За дечаке: довољно је да средите фиоку са чарапама.

 5. Добра књига!

  Ипак је добра књига (из старих добрих времена) незаменљива забава, наравно, ако је добра... Послужите се препорукама ученика наше школе (наћи ћете их и на овом сајту у рубрици Уметност/Књижевност, као и на сајту наше школе. Како би неко паметан рекао – човек који не чита добре књиге нема никаквих предности над човеком који не зна читати! Зато, читајте, будите у предности!

Аутор прилога Анђела Петровић 7/1 школске 2016/17. године