Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Победници такмичења Онлајн недеља 2017

4.05.2017.

Наша школа је први пут ове године узела учешће у кампањи Онлајн недеља. По броју учесника Србија је ове године била најактивнији учесник у Европи, а наша школа један од најактивнијих партнера током кампање.


У нашој школи су организоване бројне занимљиве активности у којима су учествовали ученици из преко 10 одељења школе. О свим овим активностима могли сте да читате на странама наших Сусрета. Радионица током које су се дружили унуци са својим бакама и заједнички откривали тајне интернета је једна од активности на коју смо веома поносни и која је похваљена од стране огранизатора Онлајн недеље

Драге баке, желимо да вам се још једном захвалимо на дивном дружењу и што сте допринеле нашој победи. Желимо вам много среће у откривању виртуелног света и радујемо се нашим будућим дружењима.


Аутор прилога наставница Драгана Радека 2016/17. године

 

Мобилни планетаријум у нашој школи

30.04.2017.

У уторак 28. марта сазвежђа су испунила салу за физичко васпитање наше школе. Ученици старијих разреда имали су прилику да их виде и науче нешто ново: промотери Центра за популаризацију науке кроз сликовито предавање причали су о нашој планети, космосу, планетама сунчевог система и другим небеским телима.

Смештени унутар балона ученици су посматрали небо, које се пројектовало изнад њих. Сазнање да је Сунце, планета без које живот на земљи не би био исти, сада на половини свог животног века и да није бесмртно, пробудило је разна осећања у деци. Упркос томе, ученицима се јако свидело предавање. На интересантан начин су у мобилном планетаријуму видели део онога што се крије иза плавог неба, а што се голим оком не може видети.

Аутор прилога Јелена Ненадић 7/1 школске 2016/17. године

 

У сусрет Васкрсу

10.04.2017.

У целом свету један исти празник може се славити на више начина.Све зависи од вероисповести и традиције. Ближи се Васкрс, празник који прослављајумноги народи, па су „Сусрети“ истраживали како се у свету прославља овај велики и радосни празник.

Ускрс или Васкрс највећи је црквени празник којим се прославља Исусов повратак у живот - вскрсење. По хришћанском веровању, то се десило трећег дана после његове смрти. Код источних хришћана (православаца) Васкрс може да падне од 4. априла па све до 8. маја, а код западних хришћана (католика) између 22. марта и 25. априла. Рачуна се да се Васкрс слави, према канонском правилу, прве недеље након 14. дана лунарног месеца, што одговара пуном месецу (који пада 21.марта или после њега на дан пролећне равнодневнице).

Србија

За Васкрс се дарују јаја, која су симбол обнављања живота. Васкршње црвено јаје симболизује радост за оне који га примају и дају. Јаја се боје на Велики петак, а куцају се на сам дан Васкрса. По старом обичају укућани се такмиче чије ће јаје победити и чије је јаје најјаче.

Белгија

Има сличне обичаје као и Америка , али се код њих каже да јаја доносе звона из Рима. Прича говори да сва звона из цркви на суботу не звоне, јер су отишла у Рим.

Америка

ЗЈедан од обичаја јесте да родитељи сакрију јаја у двориште,а деца их траже. Онда они верују да их је сакрио ускршњи зец. Породица се тада окупља и склави.

Норвешка и Данска

На велику суботу носе мрвице хлеба умотане у белу крпу и чувају их да би их појели тек у поноћ.Тај обичај постојао је и код Викинга, само су они уместо хлеба носили са собом бобице које су означавале живот.

Занимљивост из Русије

Најчувенија су Фабережеова јаја која се налазе у колекцији од укупно педесет и два незавршена примерка. Направио их је Карл Петар Фаберже за руске цареве у периоду од 1885. до 1917.године. Своју славу започео је на Сверуској изложби, када је задобио пажњу руске царске породице Романов и од њих добио златну медаљу.Јаја је правио од злата, сребра, бакра, никла и паладијума, а украшавао их драгим камењем као што су сафир, рубин, дијаманти… Када би се јаја отворила, унутра би могло да се пронађе све од срца па до воза или коњаника.

Аутор прилога Дијана Лукић 7/1 школске 2016/17. године

 

Дружење бака и унука током онлајн недеље

2.04.2017.

Врата наше школе су увек отворена за све оне који су жељни знања, расположени да науче нешто ново и размене искуства. Током првог дана онлајн недеље имали смо част да угостимо наше драге суграђанке, баке наших ученика. Била је ово лепа прилика да баке са својим унуцима и унукама размене искуства по питању коришћења интернета и његових сервиса.

Унуци су овог пута имали улогу учитеља и стрпљиво су одговарали на сва питања својих радозналих бака. Претраживали су веб заједно, учили да у претраживач уносе кључне речи како би дошли до информација које су им потребне. Увидели су да је веб право море података, да је преплављен великим количинама различитих информација које су брзо и лако доступне. Тако се јављају тешкоће да се из мора података издвоји оно што је потребно, тешко је проценити истинитост и важност појединих садржаја. Ове потешкоће је могуће избећи и решити стрпљивим учењем и развијањем вештина успешног коришћења интернета.

Драге баке, желимо Вам много среће у претраживању виртуелног света и наша врата су Вам увек отворена да бисмо се заједно радовали новим сазнањима. Хвала Вам још једном на дивном дружењу.

Фотографије са овог дружења можете погледати ОВДЕ.

Аутор прилога наставница Драгана Радека школске 2016/17. године

Онлајн недеља 2017

24.3.2017.

”GOW17-prijava”

Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања чије су активности усмерене на подизање свести међу грађанима о онлајн сервисима, безбедности на интернету, кодирању и ИКТ вештинама.

Ове године Онлајн недеља се одржава од 27. марта до 2. априла.

Наша школа се прикључује овој акцији бројним активностима.

Учествујте у европском такмичењу земаља са највећим бројем учесника током Онлајн недеље кликом на бројач/слику која је овде постављена. Бројач је активан од 27. марта.

Више о Онлајн недељи сазнајте на следећем линку.

Лука Рајачић 6/3 постао „дабарчић“ са сребром на државном такмичењу

16.3.2017.

На државном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ Лука Рајачић, ученик 6/3, освојио је сребрно одличје у конкуренцији од 100 најбољих учесника из целе Србије у категорији Млади дабар!

Такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ одвија се на два нивоа: школском и државном. С обзиром да све земље учеснице (ове године учествовала је 51 земља из читавог света, а само из Србије било је 35.554 такмичара) приступају изради истих преведених задатака у истом тренутку и истом радном окружењу, ово државно такмичење има карактер и међународног.

Такмичење се одвија у шест категорија, које су везане за узраст ученика и разред:
- Јуниор 1 и Јуниор 2 за најмлађе ученике (само школско такмичење)
- Дабарчић за ученицике 5. и 6. разреда
- Млади дабар за ученике 7. и 8. разреда
- Дабар и Старији дабар за средњошколце

Еваулација задатака и бодовање врши се централно преко интернета. Сви такмичари рангирани су заједно, без обзира где су учествовали на такмичењу. Организатор додељује свакој категорији 3 златна и 12 сребрних одличја.

Представници наше школе у категорији Дабарчић били су Лука Рајачић 6/3 и Матија Максимовић 6/3, а у категорији Млади дабар Никола Златић 8/1. Као најбољи у својој школи, они су носиоци бронзаног одличја.

Аутор прилога наставница ТИО Драгана Радека школске 2016/17. године

Резултати најновије анкете о ставовима ученика према настави

27.1.2016.

Ученици воле презентације и паное, али не воле да их праве

Чланови Новинарске секције „Сусрета“ у децембру 2016. бавили су се занимљивим послом: анкетирали су ученике виших разреда о ставовима према настави како би утврдили какве часове ученици највише воле. Циљ ове анкете је да, користећи ова сазнања, направимо модел часа који би ученике највише мотивисао на рад. Анкету је осмислила и анализирала Анђела Петровић, на терену је радила и Ема Унијат, а помагала им је наставница Биљана Кнежевић.

Ученици су одговарали на шест питања и имали могућност да заокруже више од једног понуђеног одговора, као и да допишу неки други који није предвиђен. Анкетирано је анонимно 300 ученика од 5. до 8. разреда обе смене. Питања су:

  1. На каквим часовима уживаш?

  2. Који облик рада волиш?

  3. Шта мислиш о тематским часовима?

  4. Које начине одговарања желиш?

  5. Да ли волиш израду презентација и паноа?

  6. Који начин оцењивања највише волиш?

Резултати анкете су следећи :

1.

2.

3. Став ученика о тематским часовима

4.

5.

6.

Закључили смода ученици желе занимљиве и креативне часове, воле презентације и паное , али не и да их раде. Радије праве презентације него паное. Изразиту аверзију имају према мини тестовима на основу чега закључујемо да не воле редовно учење, а прилично негативно мисле и о рецитовању. Необично је да више воле писмене , него усмене одговоре (ваљда јер може нешто и да се препише) . Сматрају да боље оцене добијају на контролним него усменим одговорима. Не воле да раде сами , већ групно или у пару. Тематски часови се воле и хвале на разне начине. Треба их радити чешће и омогућити ученицима избор тема.

Ученици су анкету прихватили радо и радује их што што се њихово мишљење уважава.

Надамо се да ће резултати ове анкете допрети до наставника . Предметни наставници могу погледати резултате сваког појединачног одељења како би направили индивидуални план за свако одељење .

Добра сарадња и комуникација између наставника и ученика и заједничко тражење решења чине да наша школа буде и даље успешна и вољена.

Аутор истраживања Анђела Петровић 7/1 школске 2016/17.

Познати џудиста – олимпијац Александар Кукољ посетио нашу школу

4.1.2017.

Дана 23.12.2016. у нашој школи „Десанка Максимовић“ гостовао је некадашњи ђак ове школе, познати српски џудиста Александар Кукољ. Том догађају, који је организован као јавни час – дружење, присуствали су наставници, директорка (Кукољев бивши одељенски старешина) и више од 100 ученика.

Александар Кукољ је учесник Олимпијаде 2016. у Рију де Жанеиру. Почео је да тренира са само осам година, а по његовим речима у тим тренуцима „није могао ни да сања да ће постићи тако велики успех“. Ученици су му постављали питања, добили и савете и подстицај да што више уче, тренирају и тако се „вежбају“ за оно што их чека у животу.

Новинарке „Сусрета“ Милица Јанковић 7/1 и Емилија Петковић 5/3 интервјуисале су за наш часопис Александра Кукоља, оно што су забележиле можете прочитати у рубрици Интервју.

Фотографије са дружења можете погледати ОВДЕ.

Аутор прилога Милош Сорак 8/1 школске 2016/17. године

Интервју са Сањом Исаиловић

19.9.2016.

Учитељица Сања Исаиловић је рођена19. септембра 1960. године у Младеновцу, где је завршила основну школу. После тога је на похађала Педагошку академију, где се спремала за учитељски позив читавих шест година. Тада није постојала класична средња школа, већ је то био циклус од шест година. Учила је да свира хармонику, имала обавезне часове скијања на Копаонику, као и часове пливања и клизања. У то време, уколико неко није имао слуха, није ни могао да похађа Педагошку академију.

Од прве године је певала у школском хору, такмичили се, освајали награде. Чак су учествовали и у филму „Љубавни живот Будимира Трајковића“ (сцена траје бар један минут, а певали су неке од Мокрањчевих руковети). Од почетка је знала да ће ово бити њен позив, знала је да ће радити с децом, а не на некој позицији. Воли свој посао! Ради 30 година у нашој школи. Пре 15 година схватила је да је учење слова уз помоћ буквара неефикасно. За врем студија упознала се са комплексном методом, која ју је фсцинирала јер ученици користе сликовнице, а не свеске. Игром случаја на семинару који је похађала била је представљена ураво ова метода. Тада је одлучила да деца више неће учити по буквару, увидела да је то досадно јер деца у школу већином долазе са одређеним предзнањем. У нашој школи по овој методи данас радемо са учитељице Сања Исаловић и Љиљана Опачић.

 

Ауторка интервјуа Ема Унијат 7/4 школске 2016/17. године

Један занимљив филм

19.11.2016.

ТРОЛОВИСа мојом наставницом Достаном и мојим другарима из школе отишли смо у биоскоп „Дом синдиката“ и гледали филм „Тролови“ у 3Д пројекцији.

Почетак филма је био најзанимљивији део зато што смо ставили 3Д наочаре па, је изгледало да се ми возимо на скејту и да улазимо у собу. Радња филма се дешавала под земљом, у Бергенрдраду и чудној шуми.

Тролови су мала бића веселих боја и дугих коса величине патуљака. Волели су забаву, песму и плес. Волели су да се грле и мазе.

Главни ликови су: Мака- краљица Тролова, њен краљ отац и Закерало, а споредни ликови су остали Тролови и Бергени. Однос између Тролова и Бергена су јако лоши током филма, а на крају се помире и закопају ратне секире.

Идеја филма је срећа и помирење.

Моја оцена за филм „Тролови“ је максималних 100,а коментар је следећи:“Овај филм бих препоручила сваком човеку на планети јер ће вас јако дирнути, насмејати и научићете пуно о помирењу.

Цео текст можете прочитати ОВДЕ.

 

Међународно такмичење из информатике „Дабар“

14.11.2016.

Позив заинтересованим ученицима

У току ове недеље (14-18. новембар 2016.) започело је такмичење „Дабар“ на школском нивоу за 2016/17. годину.

Шта је „Дабар“?

„Дабар“ је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике свих разреда основних и средњих школа. Посебна предзнања из информатике нису потребна, није потребно чак ни да је ученик похађао часове информатике.

Циљ овог такмичења је повећање интересовања ученика за рачунарство и информатику. Питања су састављена тако да развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема и правилну употребу информационих технологија.

Драги ученици наше школе, уколико сте заинтересовани за ово такмичење, јавите се што пре наставници техничког и информатичког образовања Драгани Радеки како би вас пријавила на време!

Више о самом такмичењу можете сазнати на следећем линку.

 

Наградни излет у Нови Сад

13.11.2016.

У четвртак 3.11.2016. награђени ученици наше школе отишли су на једнодневни излет у један од најлепших градова наше земље, Нови Сад. На излет је кренуло и неколико наставница и директорка школе. Ученици су обишли Нови Сад, Петроварадинску тврђаву и Сремске Карловце.

Више о овом путовању можете сазнати ОВДЕ.

Фотографије које је сликала Тања Пилиндавић можете погледати ОВДЕ.

Аутор прилога Тања Пилиндавић 7/1 школске 2016/17. године

Одржан октобарски Lego ergo sum
(Читам, дакле постојим)

7.11.2016.

У петак 28.10.2016. одржан је још један сусрет љубитеља добрих књига Lego ergo sum на коме су седмаци и осмаци представили романе који су им се допали. На овом сусрету су могли да размене и наслове књига које су по повољним ценама купили на овогодишњем Сајму књига.

Сви учесници су добили на поклон обележивач књига за који је Ања Грујић (7/3) нацртала портрет Десанке Максимовић, а учитељица Марија Милинковић их осмислила и направила. Сусрет је водила наставница Биљана Кнежевић.

 

 

 

Аутор Тања Пилиндавић 7/1 школске 2016/17.

Списак представљених књига можете погледати ОВДЕ.

Ученици посетили Спомен гробље ослободиоцима Београда

26.10.2016.

По већ некој традицији и овог 20. октобра 2016. ученици наше школе посетили су Спомен гробље ослободиоцима Београда и одали пошту погинулим борцима који су несебично дали свој живот за ослобађање од окупатора у Другом светском рату.

 

При обиласку гробља застанемо на једном месту где нам одрже јавни час историје још живи борци из тог времена, а сада их има још само неколико. То је место где су сахрањени борци Треће крајишке бригаде у чијем редовима су се борили и борци из Италије. Неки од њих су ту и сахрањени. У очима преживелих види се да им је веома драго што смо са њима, што имају коме да причају о том периоду и да њихова жртва изазивају поштовање и дивљење.

Знају да ће и кроз неколико десетина година ова наша деца причати како су давне 2016. године слушали неке старе чике који су им причали о томе како су ослобађали Београд и како је било у рату... а то је велика ствар...због тога их и водимо на овај догађај, јер то не сме да се заборави, а реч изговорена овом приликом остаје у сећању и траје много много дуже.

Аутор прилога наставник Имре Баги школске 2016/17. године

Више фотографија са овог догађаја можете погледати ОВДЕ.

Златна повеља нашим ученицима за бизнис план „3д штампарија“

22.10.2016.

У оквиру манифестације општине Звездара одржано је 13.10.2016. такмичење у изради бизнис планова. Учествовало је 19 школа са више група са општине Звездара и Палилула. У нашој школи формирана је једна група коју су чинили ученици седмог и осмог разреда. На овом такмичењу заузели су четврто место што је заиста велики успех. Савез проналазача Србије је Основној школи „Десанка Максимовић“ доделио златну повељу за бизнис план „3Д штампарија“. Ученици су имали задатак да осмисле, разраде и представе своју идеју.

Ученике су за ово такмичење припремале наставница географије Ивана Радичевић и наставница српског језика Биљана Кнежевић.

 

Аутор вести Анђела Петровић 7/1 школске 2016/17. године

Интервју са Иваном Радичевић

19.9.2016.

Наставница Ивана Радичевић предаје географију од 2006. године у нашој школи,и важи за строгог наставника, али исто тако и за омиљеног разредног старешину. Одељења којима је била разредни старешина најлепше успомене из школе имају са излета на које их је она водила, одлазака у биоскоп и многобројних ваннаставних активности. Од школске 2015/16. године ради и као помоћник директора.

Дугогодишњи је члан Српско-географског друштва, борац за заштиту животне средине, некадашњи сарадник часописа Екологика, волонтер на међународним камповима, учесник многих акција на заштити животне средине код нас. За себе каже да је вољна да мења свет. Сматра да је чаша увек полупуна. Поносни је одељенски старешина 6/1 у школској 2016/17.

Надамо се да ћете кроз овај кратки интервју увидети да су наставници строги зато што им је то посао, да смо сами криви кад добијемо лошу оцену, да треба увек дати све од себе и радовати се својим и туђим успесима.

Интервју водила Александра Дујковић 8/1 школске 2015/16.године

Скупштина града наградила ђака генерације

1.8.2016.

Милица Дукић (8/3), ученик генерације 2015/16, примила је 5.7.2016.године награду у Свечаној сали Скупштине града заједно са свим ученицима генерације београдских основних и средњих школа. Основци су награђени монографијом Милована Витезовића „Вук Караџић“ и комплетом од 15 кованица са ликовима најзначајнијих Срба, а средњошколци лап-топом.

ФОТОГРАФИЈЕ

Аутор вести Биљана Кнежевић

Представљамо вам…

20.5.2016.

Лука Рајачић је ученик 5/3 који је почетком школске 2015/16. успешно положио тест за пријем у Регионални центар за таленте „Београд II“. То није све... он је као математички таленат похађао часове у Центру целе године викендом. Његов упоран рад био је награђен великим успехом: освојио је прво место на Регионалној смотри талената! Награђен је дипломом и медаљом у Скупштини града. Наш друг је представио и себе и нашу школу у најлепшем светлу.

Интервјуисале Марија Никић 5/3,Ирина Момчиловић 5/3,Андријана Маркељић 5/3Игра за крај школске године

11.6.2016.

Ученици 4/2 су на занимљив начин прославили крај школске 2015/16. године: са бившом учитељицом Весном Веселиновић и садашњом Маријом Милинковић отишли су 11.6.2016. у играоницу „Епик“ и провели се епски (тј. за причу, али о епици догодине)! Уз игру, забаву, смех и добро расположење многи су прославили петице, а неки и заборавили на оцене које ће поправити догодине... Растанака нема, сви су заједно у срцу!

„Сусрети“ им желе добар провод на летњем распусту!

Аутор прилога Биљана Кнежевић

Фотографисала Марија Милинковић

Остале фотографије можете погледати ОВДЕ.

Аустралијска амбасадорка и заменица Заштитника грађана у посети нашој школи

9.6.2016.

У четвртак, 9. јуна 2016. године нашу школу је посетила аустралијска амбасадорка, заједно са заменицом Заштитника грађана за права детета и предствницом издавачке куће "Вулкан".

Повод њиховог доласка је била подршка у сузбијању вршњачког насиља. Наши гости су тог дана у музичком кабинету присуствовали скечевима и бројним излагањима које су припремили наши ученици на тему вршњачког насиља. После тога, ученици су имали прилику да разговарају са амбасадорком и дискутују о великом проблему који је распрострањен у школама широм света. На крају посете наша школа је добила књигу издавачке куће "Вулкан", под називом "Зауставимо насиље", аустралијског аутора Андруја Метјуса.

Ауторка прилога Ема Унијат VI/4

Lego ergo sum – Читам, дакле постојим

2.6.2016.

У нашој школи 2.6.2016. одржан је састанак свих љубитеља књиге. Ово није био први сусрет, међутим, сваки пут добијемо новог члана и нове књиге о којима коментаришемо са нашом наставницом Биљаном Кнежевић. Наш читалачки клуб претресао је неколико романа, па свако може да пронађе нешто што му се допада. Ко год је дошао, био је у могућности да позајми књигу која му се допала. Наравно, ту су и ђаци који посматрају наше представнике и постављају им питања тако да ипак сви постанемо активни. На овом сусрету романе су представљали ученици сва четири одељења шестог разреда и представник 7/1;чланови нашег клуба су иначе из свих виших разреда: од петог до осмог. Сигурни смо да ће на првом окупљању следеће године бити још више чланова.

Аутор прилога Анђела Петровић 6/1 (члан Клуба)

Интервју са Анђелом Милетић

20.5.2016.

Анђела Милетић предаје математику, најмлађи је наставник. Рођена је 1989. године у Јагодини. Веома је омиљена међу ученицима, а нарочито је занимљиво што је њен контакт са ученицима у исто време веома близак, али њено знање, одговорност и жеља да ученици што више науче је стављају у ред озбиљних наставника. Завршила је Математички факултет и мастер студије у Београду. Пре него што је почела да ради у нашој школи, била је на стручној пракси у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ и Основној школи „Мирослав Антић“.

Наташа Јовановић 8/1

Вредне руке дарују вам звуке

6.4.2016.

Ученици Музичке основне школе „Владимир Ђорђевић“ у оквиру пројекта „Вредне руке дарују вам звуке“ одржали су промотивни концерт 6.4.2016. у музичком кабинету наше школе. Овај концерт намењен је свим ученицима првог и другог разреда.

Фотографије са концерта можете погледати ОВДЕ.

Аутори Анђела Веселиновић 6/1 и Тијана Остојић 6/1

Приредба добродошлице предшколцима

5.4.2016.

Дана 22.3.2016. у кабинету за музичку културу у 17 сати мали предшколци су заједно са својом васпитачицом Јасминком Аничић присуствовали приредби добродошлице припремљену за њих.

Приредбу су организовали ученици 2/2 (учитељица Наташа Јовановић) и 2/4 (учитељица Драгица Станимировић). Упознавали су предшколце са будућом школом кроз смех, песму, причу и наравно – радост.

„Сусрети“ су питали младе предшколце како им се допада школски живот и добили различите одговоре…

Аутор вести Тијана Остојић 6/1 и Анђела Веселиновић 6/1

Аутор прилога Сара Златковић 5/3

Одржан мартовски сусрет Lego ergo sum

5.4.2016.

Дана 26. марта 2016. одржан је још један сусрет љубитеља читања Lego ergo sum на коме су ученици свих разреда и обе смене представили занимљиве романе које су прочитали и које препоручују својим друговима.

Учествовало је тринаест ученика, своје излагање поткрепили су паноима или презентацијама. Атмосфера сусрета била је пријатељска и опуштена, ученици су поново разменили ставове, питања и информације.

У наставку можете прочитати списак учесника и препоручених романа, као и ФОТОГРАФИЈЕ са сусрета.

Позивамо нове учеснике да нам се придруже у мајском сусрету!

Школска такмичења 2015/16. године

6.4.2016.

Месец за нама (фебруар) обележила су школска такмичења! То су дани у којима се најбољи ђаци доказују пре свега себи, а затим и другима, показују љубав према одређеном предмету или предметима и жуде за успехом.

Аутор Александра Дујковић 8/1

Представљамо вам…

6.4.2016.

Представљамо вам Богомира Мијајловића, наставника хемије који је читав радни век провео у нашој школи. Наставник Богомир је омиљен међу ученицима старијих разреда и познат као велики шаљивџија. Уме да буде веома строг, али са пуно разумевања за ученике и њихове проблеме. Нема одељења које га није замолило да одложи контролну вежбу за следећи час а да он није прихватио молбу. Нема ученика који је желео да поправи

оцену, а да му наставник Богомир није изашао у сусрет, а када се више нема времена, чак и на часу у супротној смени. Често насмејан, тако дочекује и нас и пита нас да ли је овај интервју да схвати као ученичку похвалу или је то само због тога што је најстарији наставник у школи. Иако ученици воле да дају надимке својим наставницима, он је за нас увек само Богомир, без икаквог скраћивања и тепања, што говори о његовом великом ауторитету.

Аутор Теодора Ђекић 8/3

Прослава Масленице 2016.

6.4.2016.

Масленица је руски празник који се већ традиционално обележава у нашој школи. Сваке године наша школа прославља овај празник традиционалним народним играма, дружењем, припремањем палачинки … Овим празником испраћа се зима,а дочекује пролеће.

У Русији се слави целе недеље уз палачинке као симбол сунца јер су округле, жуте и вреле. Одељење наставника Имре Багија 62, сваке године организује разне активности. Сва одељења од куће доносе палачинке, док одељење 62 већ другу годину заредом у холу школе пече палачинке за ученике других разреда, а и за себе.

Четвртаци обележили Дан жена

22.4.2016.

На часу ликовне културе ученици 4/2 (учитељица Марија Милинковић) правили су цветове од папира у боји. Своје радове поклањали су мамама и запосленима у школи.

Аутор Ања Костић 4/2

Обележена европска недеља програмирања

22.4.2016.

У оквиру Европске недеље програмирања 15.10.2015. наставница техничког и информатичког образовања Драгана Радека одржала је у одељењу 5/3 час на коме су ученици могли да се упознају са основама програмирања како би се подстакло функционално коришћење компјутера и ученици оснажили у свом напредовању. Наша новинарска секција присуствовала је овом часу и уверила се да и дванаестогодишњаци могу да буду одлични програмери!

Аутор Александра Дујковић VIII/1

Дан ослобођења Београда

22.4.2016.

Ученици 6/2 посетили су 20.10.2015. Споменик ослободиоцима Београда у Другом светском рату и обишли спомен-гробље борцима погинулим у борбама за ослобођење Београда у октобру 1944. године. У ово путовање кроз историју повео их је одељенски старешина Имре Баги.

Аутори: Ања Милићевић 6/2, Тијана Маркоски 6/2

Резултати конкурса „Тајна лепе старости“

22.4.2016.

Поводом Дана сениора на Звездари 1.10.2015. у просторијама библиотеке „Бранко Миљковић“ уручене су награде за литерарни и ликовни конкурс „Тајна лепе старости“. Наши ученици освојили су запажена места.

Ликовни конкурс „Моја породица“

22.4.2016.

Поводом Дечје недеље ГО Звездара организовала је ликовни конкурс са темом „Моја породица“. Наша ученица Ива Јелић 4/4 (учитељица Бојана Зечевић) освојила је друго место за свој цртеж.

                                                                                                     

Аутор Александра Дујевски 8/1

Плесни фестивал

22.4.2016.

Поводом Дечје недеље у четвртак 8.10.2015. у кабинету за музичку културу одржан је Фестивал плеса у организацији плесног клуба „Врачар“. Сви ученици од првог до четвртог разреда су играли и уживали учећи своје прве плесне кораке.

                                                                                                     

Аутор Наташа Јовановић, учитељица II/2

На часу одељенског старешине у 5/3

22.4.2016.

Са осмесима деце стигла је и Дечија недеља у Основну школу „Десанка Максимовић“ и одељење 5/3.

                                                                                                     

Више о овоме можете прочитати ОВДЕ.