Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Како проводимо слободно време

17.6.2017.

Филм „Вук самотњак“

У слободно време ученици воле да гледају филмове и тако се одмарају од школских обавеза. Иако сви волимо најновије филмове, и они стари могу да оставе снажан утисак.

„Вук самотњак“ је филм који говори о дечаку Јанку у време Другог светског рата и његовом њивоту на селу. Када је пао висок снег и школа обустављена на десет дана, отац га је послао по барут. Јанко се враћао сам кроз шуму и наишао на пса ухваћеног у замку. Дечак се сажалио, ослободио га и нахранио. Око врата пса висила је плочица са именом: Хунт. Када је Јанко испричао оцу шта му се догодило на путу, почиње велика потера за псом и Јанкова борба да га задржи и одбрани од сељана који су желели да га убију...

Због чега и како се завршила ова прича, погледајте сами! Филм препоручујем свим ученицима нижих разреда, као и петацима и шестацима.

Аутор прилога Емилија Петковић 5/3 школске 2016/17. године

Како проводимо слободно време

17.6.2017.

Идемо на концерт поп музике!

Марија Шерифовић пева у Авив Парку

Иако пуно времена трошимо на учење, трудимо се да слободно време искористимо на најбољи начин. Један од њих је и одлазак на концерт.

У нашем комшилуку пре годину дана отворен је Авив Парк, тржни центар који нуди и садржаје из културе. Тако смо 19. маја 2017. присуствовали концерту Марије Шерифовић, наше познате певачице и победнице Песме евровизије. Концерт је био у нашем крају, па смо лепо и забавно провели суботње вече. Улаз на концерт био је слободан.

Песма Марије Шерифовић понела је публику, па су сви углас певали са њом.

Нашим друговима и комшијама топло препоручујемо да повремено прегледају сајт Авив Парка и не пропусте неки овакав догађај.

Овај концерт је снимио новинар „Сусрета“ Лазар Јеличић, па га можете погледати и на Јутјуб каналу нашег часописа.

Аутори прилога Јована Савић 7/1 и Дијана Лукић 7/1 школске 2016/17. године

Како проводимо слободно време

17.6.2017.

Одржан 17. међународни фестивал одбојке STREET VOLLEYBALL

У Суботици, 20.маја одржао се 17.Међународни фестивал одбојке. Одбојка је играна на шеснаест терена око Градске куће, уз учешће више од 1.500 деце, међу којима су биле и екипе из Аустрије и Хрватске.

Иницијатор овог пројекта Драган Савић изјавио je да је ово тек почетак сличних такмичења и да се неће одржавати само у Суботици већ и широм Војводине.

Добро дошли, навијајте за своје фаворите.

Аутор прилогаЈелена Ненадић VII/1 школске 2016/17. године

Како написати авантуристичку причу

2.04.2017.

На часу српског језика писали смо авантуристичку причу. Није тешко написати је, пробајте! Ово су савети који ће вам помоћи.


  • Главни лик мора да савлада разне препреке, јер у њима постоји неки важан задатак.
  • Радња се одвија брзо.
  • Можете описати и узбудљиво путовање или занимљиво место, али то не треба да прогута причу.
  • Поред главног јунака морамо имати и споредне ликове, као и оног ко спречава главног јунака у савладавању препреке. Потребно је да им дамо имена и одредимо како изгледају, као и какве особине имају.
  • Морамо имати место и време радње, које можемо мењати (а и добро је мењати их).
  • Композиција: у уводу почиње авантура и тада морамо да споменемо главног јунака; у разради описујемо догађаје, тј. проблеме које јунак решава (може и само један проблем) и на крају и решење; у закључку дајемо завршетак приче (шта је било са јунацима после догађаја и слично).
  • Прича мора да буде правилно написана, тј. пазите на правопис.
  • Пишемо у првом или у трећем лицу. Добро је ако имамо дијалог.
  • Будите уредни током писања да би читаоци могли да знају о чему сте писали или откуцајте свој рад.

Аутор прилога Емилија Петковић 5/3 школске 2016/17. године

Како направити пано за петицу

20.4.2016.

Панои су корисни када дођемо у ситуацију да нам се оцена "прелама". Тада се већина ученика опредељује за рад са другом или другарицом на неком паноу како би заједно "изгладили" оцене.

За вас смо издвојили неколико савета како да направите пано за петицу:

Ауторкa Ема Унијат 6/4