Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Представљамо вам…

20.5.2016.

Анђела Милетић предаје математику, најмлађи је наставник. Рођена је 1989. године у Јагодини. Веома је омиљена међу ученицима, а нарочито је занимљиво што је њен контакт са ученицима у исто време веома близак, али њено знање, одговорност и жеља да ученици што више науче је стављају у ред озбиљних наставника. Завршила је Математички факултет и мастер студије у Београду. Пре него што је почела да ради у нашој школи, била је на стручној пракси у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ и Основној школи „Мирослав Антић“. Држала је припремну наставу за полагање мале матуре у организацији Града Београда, радила неколико месеци у основној школи у Јагодини. У нашој школи је од марта 2014.

 

Аутор Наташа Јовановић 8/1

Сусрети: Чиме бисте се бавили да нисте наставник?

Наставник Анђела: Да нисам постала наставник, сигурно бих била програмер. То ми се допада јер јер је програмирање креативан посао исто као и држање часа. Веома је динамичан посао јер се баш у области програмирања највише нових ствари и догађа и стално треба учити, радити на себи, проширивати знања. Осим тога, програмирање је добро плаћен посао.

Сусрети: Како бисте се описали у три речи?

Наставник Анђела: Дружељубива, спонтана, искрена.

Сусрети: Који Вам је био омиљени предмет у школи, а који омражени?

Наставник Анђела: Омиљени предмети су ми били математика и физичко, а нисам волела историју. Физичко сам волела јер иначе волим спорт. Поред тога наши часови су били добро осмишљени, наставница се трудила да нам све што треба да урадимо добро покаже, а и да ради заједно са нама. Научила нас је да је физичка активност битна и да је физичко као школски предмет важан и да се зато мора радити, а не избегавати.

Сусрети: Ипак сте студирали математику!

Наставник Анђела: Да, математика ме одувек привлачила јер је егзактна наука. Наша наставница је била добар предавач, а тата, који је наставник физике, имао је стрпљења да ради са мном када сам била као ви, у основној школи. Математика је јединие предмет који сам могла да учим уз музику!

Сусрети: Историја, шта не ваља у њој?

Наставник Анђела: Нисам је волела јер је било пуно датума, догађаја, гомила огромних лекција које смо морали да читамо пажљиво, а то је било немогуће учити уз музику.

Сусрети: Које људске особине највише цените код ученика?

Наставник Анђела: Искреност и васпитање. Бити примерен и васпитан значи бити културан и научити како се у одређеним ситуацијама треба понашати, осим тога, бити васпитан значи и поштовати старије од себе.

Сусрети: Каква сте били ученица? Коју средњу школу сте завршили?

Наставник Анђела: Одлична. Завршила сам Гимназију у Јагодини, математички смер.

Сусрети: Који је Ваш неостварени сан?

Наставник Анђела: Музичка школа, желела бих да сам ишла у Музичку школу и научила да свирам гитару. Моја сестра свира виолину од седме године, сада завршава Музичку академију, ујак свира гитару, тако да нам је надареност те врсте у генима, а ја то нисам ни покушала да остварим!

Сусрети: Коју музику слушате?

Наставник Анђела: Највише волим домаћи и страни рок.

Сусрети: По чему памтите своју учитељицу?

Наставник Анђела: По томе што је била одличан предавач, жена ведрог духа и знала је да са ученицима и ради и да поприча и нашали се.

Сусрети: Због чега сте се одлучили за наставнички позив?

Наставник Анђела: Сматрам да имам пуно стрпљења, волим децу и рад са децом, као и то да неког научим што боље предмет који деца углавном не воле и најтеже га савладају.

Сусрети: Какви су Вам утисци о првом радном дану у нашој школи?

Наставник Анђела: Дивни! Све колеге су биле пријатне, као и ђаци!

Сусрети: Како видите образовање из времена када сте Ви ишли у основну школу и сада када предајете у њој?

Наставник Анђела: Много ствари се у међувремену променило. Ученици су данас много слободнији у свему, а највише у односу са наставицима. И ми смо били несташни, овакви или онакви, али мислим да је данас то у много већој мери и да не постоји граница до које та слобода може ићи. Када сам ја била ђак основне школе, та граница је постојала.

Аутор Наташа Јовановић 8/1