Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Интервју са Иваном Радичевић

19.9.2016.

Наставница Ивана Радичевић предаје географију од 2006. године у нашој школи,и важи за строгог наставника, али исто тако и за омиљеног разредног старешину. Одељења којима је била разредни старешина најлепше успомене из школе имају са излета на које их је она водила, одлазака у биоскоп и многобројних ваннаставних активности. Од школске 2015/16. године ради и као помоћник директора.

Дугогодишњи је члан Српско-географског друштва, борац за заштиту животне средине, некадашњи сарадник часописа Екологика, волонтер на међународним камповима, учесник многих акција на заштити животне средине код нас. За себе каже да је вољна да мења свет. Сматра да је чаша увек полупуна. Поносни је одељенски старешина 6/1 у школској 2016/17.

Надамо се да ћете кроз овај кратки интервју увидети да су наставници строги зато што им је то посао, да смо сами криви кад добијемо лошу оцену, да треба увек дати све од себе и радовати се својим и туђим успесима.

Сусрети:Са колико година сте одлучили да желите да радите у просвети?

Наставница Ивана: Још у основној школи. Када би нас питали шта желимо да будемо кад порастемо, мој одговор би увек био - наставница.

Сусрети:Да нисте наставник, чиме бисте се бавили?

Наставница Ивана:Вероватно послом којим сам се бавила и пре овога: маркетингом.

Сусрети:Која су Ваша интересовања ван посла?

Наставница Ивана: Бавим се планинарењем, волонтирам и певам у хору.

Сусрети:Које особине код ученика Вас нервирају?

Наставница Ивана: Недостатак самопоуздања. Неке од реченица које су честе, а које уопште не волим, јесу: "Довољна ми је двојка", "Одговарам за двојку", "Питајте ме за двојку". Тиме нам ђаци говоре колико не верују у себе и своје могућности и да су научили минимум, а истина је да могу много више, само кад би се потрудили.

Сусрети:Да ли сте узбуђени при првом сусрету са новим разредом коме ћете предавати?

Наставница Ивана: Да, увек. Ухвати ме трема, чак и више него њих. Али касније се сви мало опустимо и све прође у најбољем реду. Радује ме када добијем нови разред.

Сусрети:Да ли Вам је тешко да упишете јединицу?

Наставница Ивана: Како кад. Углавном јесте, али то је наш посао.

Сусрети:Желите ли нешто да поручите Вашим бившим, садашњим и будућим ђацима?

Наставница Ивана: Да верују у себе и буду свесни своје памети, да улажу у своје знање зато што само оно што имамо у нашим главама је стварно наше и нико нам то не може одузети. Материјалне ствари су пролазне, али наше знање једино је трајно. Колико знамо толико и вредимо.

Интервју водила Александра Дујковић 8/1 школске 2015/16.године