Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Представљамо вам…

20.5.2016.

Лука Рајачић је ученик 5/3 који је почетком школске 2015/16. успешно положио тест за пријем у Регионални центар за таленте „Београд II“. То није све... он је као математички таленат похађао часове у Центру целе године викендом. Његов упоран рад био је награђен великим успехом: освојио је прво место на Регионалној смотри талената! Награђен је дипломом и медаљом у Скупштини града. Наш друг је представио и себе и нашу школу у најлепшем светлу.Сусрети: Повод нашег интервјуа је награда коју си ових дана добио. Реци нам о којој награди је реч и где ти је уручена.

Лука Рајачић: Добио сам награду од Регионалног центра за таленте „Београд II“ за освојено прво место на такмичењу талената из математике. Награду ми је уручио директор Центра за младе таленте Никола Срзентић у Скупштини града Београда у Старом двору.

 

 

 

Сусрети: Како си се осећао том приликом? Шта ти је уручено као награда за овај велики успех?

Лука Рајачић: Награду чине диплома, медаља, књига и магнетић, а и осећај да сам баш ја победио међу свом том децом из многих школа. Био сам срећан што сам победник!

Сусрети: Како су реговали твоји родитељи на овај успех, а како ти?

Лука Рајачић: Родитељи су били пресрећни и поносили су мноме, а ја сам, чим сам добио награду, био усхићен, али сам се трудио да то не покажем.

Сусрети: Да ли си видео и упознао неког занимљивог у Скупштини?

Лука Рајачић: Видео сам градоначелника Синишу Малог јер је ово такмичење на градском нивоу. Упознао сам неке средњошколце који су ме задивили јер су имали много више награда од мене са такмичења. Упознао сам власницу приватног Електротехничког факултета.

Сусрети: Признај, да ли си после самог такмичења очекивао баш прво место?

Лука Рајачић: Не, нисам очекивао прво место, али сам очекивао виски пласман.

Интервјуисале Марија Никић 5/3,Ирина Момчиловић 5/3,Андријана Маркељић 5/3