Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Школска такмичења 2015/16. године

24.3.2016.

Месец за нама (фебруар) обележила су школска такмичења! То су дани у којима се најбољи ђаци доказују пре свега себи, а затим и другима, показују љубав према одређеном предмету или предметима и жуде за успехом.

Аутор вести Тијана Остојић 6/1 и Анђела Веселиновић 6/1

                     

Аутор прилога Сара Златковић 5/3

                     

                     

                     

                     

                     

Одржана су такмичења из различитих предмета: математике, српског, енглеског и руског језика, географије, историје, биологије, физике и хемије. Наравно и спортисти су имали тренутак славе, одбојка, рукомет и кошарка биле су неке од дисциплина у којима је могла да се покаже вештина. Готово свако је могао да пронађе себе у нечему, у природним или друштвеним наукама, или у спортовима.

Пролазећи кроз ходнике осећала се напетост. Нервозни ђаци спремали су се за такмичење из област коју су одабрали према својим интересовањима. Радили су своје тестове полако, пажљиво читајући питања и упијајући свако слово свог задатка.

Еуфорија и жар су се осећали у ваздуху, стицао се осећај као пред празнике. Наставници су прегледали тестове и сви су већ сутрадан знали своје резултате. Било је разочарања, па чак и суза, али на крају су сви схватили да није важно победити него учествовати и да ће се следеће године боље спремити и постићи бољи резултат.

Ни наши спортисти нису седели прекрштених руку. На малом и великом терену су свакодневно биле припреме за „тај дан“ и веома напорни тренинзи. Они су кроз шалу одрађивали своје тренинге и нису осећали ни напор ни умор. У спортском духу су прихватили своје и победе и поразе.

Crème de la crème, илити најбољи од најбољих су се пласирали на општинско такмичење и већ су почели са својим припремама које су овај пут мало озбиљније због веће конкуренције.

Редакција часописа „Сусрети“ жели да нагласи да је поносна на све учеснике и да им жели пуно среће на даљем путу, али желимо такође да вам извучемо поуку из свега: Успешни сте онолико колико желите и радите на томе да успете!

                     

Аутор прилога Сара Златковић 5/3