Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Моји утисци о филму

19.11.2016.

ТРОЛОВИКао што сам рекла у првом делу да је Мака краљица Тролова и да је једна од главних ликова и слушајте кроз коју авантуру су прошли Мака и Закерало..

Мака је много волела да прави журке и одлучила је да направи највећу, најзабавнију и најгласнију журку икада. Поручила је свима да су позвани на журку .Затим се ту појавио Закерало, једини Трол без боје који није волео песму и игру, и рекао је:“Чуће вас Бергени и све ће вас појести. Идем ја у свој бункер да се заштитим од Бергена.“

Они су били јако гласни, далеко су се чули звуци, те их је Берген чуо. Одлучио је да иде за звуком, дошао у њихово село и узео четвртину. Хватао је Тролове и стављао их у торбицу. Завладала је паника, остали Тролови, које није успео ха ухвати, су отишли са краљем на безбедније место у страху од Бергена.

После ових догађаја Мака је отишла код Закерала, њене последње наде, да јој помогне, а он је одбио и рекао:“Ја имам залиха за једанаест година и нећу да се померам одавде.“ Она је отишла и довела све Тролове који су спашени, а њих је било много. Краљица Мака је преузела одговорност на себе и отишла у потрагу за својим осталим пријатељима. Ишла је много далеко и певала успут ове стихове:

“Никад не одустајем, чак и кад паднем ја опет устанем.“

Пролазила је кроз разне невоље, али их је успешно савладала.

У једном моменту је пала кроз осам паучина на земљу.Била је очамућена, а пауци су одмах скочили са паучина да би је појели.У том моменту искочи Закерало и отера паукове и сапаси Маку. Након ове опасности Закерало се заинтересовао за спашавање осталих Тролова, јер је схватио да су у великој опасности.Требало је да оду у Бергенград и ослободе остале.

На том путу срели су Облачића који им је саветовао да одаберу прави пут. По том савету су нашли пут за Бергенград и ушли у палату краља Жилавка.

Краљ Жилавко је намеравао да поједе Тролове,јер га је то чинило срећним, а првог од њих Шмексија, Трола који је издао село.

У заробљеништву Тролови су изгубили срећу, а самим ти и своје јарке боје. Видевши да су Тролови изгубили боју и да нису срећни, чак је и Закерало почео да пева у жељи да им врати срећу и осмех на лице, у чему га је следила Мака.

Троловима се чудесно враћала срећа, боје и радост.Сви су се лагано предавали музици и плесу.Завладала је срећа. Све то је гледала Судопера, мали Берген, која је била заљубљена у краља Жилавка, и одлучила да их ослободи иако је знала да јој следује казна.

По ослобођењу Тролова,Мака је увела Бергене у плес са објашњењем да могу бити срећни иако не једу Тролове.Настало је помирење Тролова и Бергена уз плес и игру.

Аутор Јована Момчиловић 3/3 школске 2016/17.