Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Књиге које препоручујемо

7.11.2016.

Препоручене књиге са сурета Лего ерго сум у октобру 2016.

 

Само буди овде – Гијом Мусо, Вулкан

Милица Исаковић 7/2 представила је љубавни роман који говори о дечаку који храбро скаче у воду како би спасао своју другарицу и доживљава клиничку смрт. Након много година среће девојку у коју се заљубљује, испоставља се да је та девојка... У овом роману има више радње него дескрипције што га чини динамичним и занимљивим.

Милица је задивљена храброшћу осмогодишњег дечака јер није размишљао о свом животу већ о томе да треба да спасе другарицу.

 

 

Онлајн девојка на турнеји – Зои Саг, Лагуна

Ана Манасијевић 8/2 представила је роман који говори о турнеји поп звезде. У овом роману као јунаци се појављују и познате звезде. Заплет се заснива на завери менаџера који жели да раздвоји заљубљене. Главна јунакиња Зоела бори се за свој положај и учи о животу.

Ана је научила из овог романа да су поп звезде исти људи као и ми, само што медији увеличавају њихове проблеме.

 

Вештице – Роалд Дал, Бели пут

Александра Нововић 7/3 представила је роман о дечаку коме су погинули родитељи и који је наставио да живи са баком која му сваке вечери прича приче о вештицама. Он је припремљен за сусрет са њима и борбу да спасе сву децу света.

Александри се највише допада борбеност, домишљатост овог дечака, па је књигу оценила чистом десетком!

 

Загонетне приче - Урош Петровић, Лагуна

Милена Рогановић 7/3 представила је прву књигу прича из серијала „Загонетних прича“. Овај детективско-авантуристички роман који и није роман свакога подстиче на размишљање. Пробајте и ви да решите ову загонетку (помоћ пријатеља: реч је о одевном предмету):

Уђеш на једну рупу, изађеш на две. Када мислиш да си изашао, ти си тек тада ушао!

 

Тајни врт - Френсис Хоџсон Барнет, Вулканчић

Тијана Бабић 8/3 представила је роман пун преокрета који говори о размаженој девојчици која остаје без родитеља и треба да научи да ради, поштује људе у својој околини и пристојном понашању. Она наилази на многе мистерије у кући своје тетке, решава их... заједно са читаоцима!

Тијани се највише допала служавкина мајка која је давала веома добре савете и показивала деци како треба да се понашају.

 

Аутор прилога Биљана Кнежевић