Тел: 011 30 47 446

Mail: osdm.susreti.casopis@gmail.com

Lego ergo sum – сусрет љубитеља књиге

2.6.2016.

На последњем овогодишњем сусрету љубитеља књиге Lego ergo sum 2.6.2016. представљени су нови романи о којима су ученици веома надахнуто говорили. Учесници сусрета су развили богату дискусију и предложили како да унапредимо наше сусрете: писањем заједничког књижевног дела.

Следећи ученици су представљали романе:

1. Марија Симић 6/3 представила је роман Зои Саг „Онлајн девојка“ у издању Лагуне 2014. Реч је о роману са модерном тематиком из ђачког живота: девојка која се не сналази најбоље у друштву заснива свој блог и тако постаје једна од најпопуларнијих девојчица, али анонимна! У позадини овог романа је наравно и љубавна прича.

2. Лазар Милошевић 6/4 представио је „Грчке митове“ у издању Издвачке куће Алнари, Београд 2012. Реч је о збирци прилагођених митова. Ова тема нас је подстакла на дискусију о томе ко на кога личи: богови на људе или људи на богове, али је општи закључак да су богови суровији од људи.

3. Ема Унијат 6/4 представила је роман који је купила од самог аутора на књижевном сусрету одржаном у нашој школи: „Љубав звана радио“ Слободана Станишића, издање РДУ Србије 2010. Ему је највише изненадило то што је аутор навео бар тридесет аутентичних личности које су утицале на његову љубав према глуми. У овом роману може се научити како се човек може променити и губитник постати победник!

4. Милица Исаковић 6/2 говорила је о књизи Хане Филдинг „Ноћ карневала“ у издању Вулкана 2015. Реч је о љубавном роману у коме наша јунакиња проналази унутрашњу снагу да превазиђе бол и беспомоћност јер ју је дечко оснтавио и након тога пронађе своју праву љубав.

5. Милица Јанковић 6/1 говорила је о роману „Једина на свету“ ауторке Роуан Колман. Реч је о роману о породици са елементима љубавног романа. Главна јунакиња оболева од наследне болести, али се роман ипак завршава срећно. Поручује нам да човек треба да буде пожртвован и искрен, отворен према својој околини и несебичан.

6. Борис Шаренац 7/1 представио је научно-фантастични роман Градимира Стојковића „Желим“ у издању Лагуне 2015. Овај роман је решавао проблем заљубљивања у исту девојчицу и да ли би добро решење било уколико постоје две исте девојчице за два различита дечака. Можете да претпоставите до каквих је све заврзлама дошло?!

Аутор прилога Анђела Петровић 6/1 (члан Клуба)